Werkzaamheden in het kader van de Ringweg Zuid

Geplaatst op:

In 2015 zijn we samen met de gemeente Groningen al begonnen met de voorbereidingen voor het verleggen van onze glasvezelkabels. Deze werkzaamheden zijn nodig als voorbereiding op de ombouw van de zuidelijke ringweg.

Vooral de afgelopen maanden zijn wij druk bezig geweest met de afronding van het verleggen van ons tracé tussen de Maaslaan en de Europaweg. Begin november waren er op 7 verschillende plaatsen lasploegen aanwezig om in de nieuw aangelegde mantelbuizen de verbindingen, na een korte onderbreking, weer zo snel mogelijk operationeel te krijgen.

Met deze actie hebben we de weg vrij gemaakt voor de combinatie Herepoort  zodat zij hun verdere werkzaamheden kunnen uitvoeren. In een eerder stadium hebben we onze glasvezelkabels rondom het Vrijheidsplein en voor de bouw van de Helperzoomtunnel verlegd.

Alles bij elkaar zijn we al ruim 2 jaar bezig geweest met deze klus. Met deze laatste omlegging zit de grootste aanpassing qua infrastuctuur voor CNG er eerst op. Er volgen nu alleen nog een aantal kleinere werkzaamheden. 

Meer informatie over de aanpak van de Ring Zuid vind je op de website.  https://www.aanpakringzuid.nl/uitvoering/kabels-en-leidingen