Community Network leverde glasvezelverbinding voor festival Noorderzon

Geplaatst op:

De organisatie van Noorderzon heeft Community Network gevraagd of zij een stabiele glasvezelverbinding kon leveren in het Noorderplantsoen voor het festival Noorderzon. 

Een stabiele internetverbinding is voor de organisatie van steeds groter belang door de vele pinbetalingen die tegenwoordig gedaan worden op festivals. Daarnaast is ook een goede (digitale) bereikbaarheid voor de tijdelijke werkplekken die gebouwd worden van groot belang, waardoor dan de groei van data gewaarborgd is.

Het grootste probleem waar Community Network tegenaan liep, is dat het Noorderplantsoen een rijksmonument is waardoor er in principe niet gegraven mag worden. In constructief overleg met de gemeente Groningen is toen besloten om verschillende gedeeltes van het tracé via gestuurde boringen aan te leggen.

Samen met onze aannemer BAM en internetprovider Mediacaster zijn we er in geslaagd om enkele dagen voor de opening van Noorderzon 2018 de gevraagde verbinding op te leveren. Hiermee hebben Noorderzon en de bezoekers optimaal gebruik kunnen maken van onze snelle glasvezel dataverbinding.